تولید عمده حلوا ارده سوغات در کدام شهر ایران است؟ کدام استان ها و شهرهای ایران به مراکز تولید عمده این محصول غذایی کنجدی ارزشمند هستند؟ همانطور که به خوبی می دانید می توان از شهرستان شمالی استان یزد، یعنی شهرستان اردکان به عنوان یکی از بهترین و مشهورترین مراکز تولید عمده حلوا ارده کنجدی دانست اما لازم به ذکر است که می توان از شهرستان بروجرد در استان لرستان و شهرستان زرقان در استان فارس به عنوان دو شهر دیگر ایران نام برد که حلوا ارده از مهمترین سوغاتی های آن است. در این مقاله می خواهیم با این خواص و تولید این ماده ارزشمند بیشتر آشنا بشویم، با ما همراه باشید.
اهمیت مصرف حلوا ارده سوغات در برنامه غذایی :
مصرف انواع حلوا ارده درجه یک و با کیفیت می تواند فواید زیادی ه همراه داشته باشد. به عنوان یک میان وعده کاملا مغذی در بین وعده های غذایی به عنوان دسر می توان از حلوا ارده استفاده کرد و طبق توصیه کارشناسان تغذیه بهتر است در وعده غذایی صبحانه از این محصول پر خاصیت غافل نشویم و انواع طعم های آن را امتحان کرده و هر کدام که با مزاق شما سازگارتر است را انتخاب کرده و در برنامه غذایی خود قرار دهید. در اکثر کشورهایی مثل یونان، ایران،آفریقای شمالی از ارده استفاده می کنند و در غذاهای آنها دیده می شود همینطور در انواع غذاهای ترکی و خاورمیانه ای این ماده در دستور غذایی دیده می شود.
ارده چگونه به دست می آید؟
دانه روغنی کنجد در طی فرایند های مختلفی از جمله کندن پوست دانه ها و شستن و تفت دادن و خنک شدن در دستگاه های مخصوص با غلظت مایع جمع آوری شده و ماده ای به نام ارده حاصل می شود که به شکل مایعی کرم رنگ است که طعم گس رو به تلخی را دارد. این ماده تمام خواص مفیدی در دانه روغنی کنجد وجود دارد را در خود حفظ کرده است. معمولا همراه با مواد شیرین مثل شیره انگور و انجیر و یا عسل به عنوان طعم دهنده مصرف می شود.
چرا مصرف حلوا ارده سوغات برای بدن مفید است ؟
از ارده می توان برای تامین ویتامین ها و املاح معدنی و اسیدهای چرب مفید بدن استفاده کرد که باعث تقویت مغز از طریق افزایش قدرت عملکرد سلول های مغزی می شود. قلب را از طریق افزایش کلسترول مفید خون تقویت می کند. به سلامت پوست و افزایش تراکم استخوان ها و تقویت دندان ها و بافت های عصبی کمک می کند و با دارا بودن آهن، سلنیوم، مس و روی به تقویت سیستم ایمنی منجر می شود .
ارده از بروز بیماری هایی نظیر سرطان و بیماری های قبی جلوگیری کرده و با داشتن مس و فسفر و کلسیم و آهن در درمان بیماری های مثل ارتروز و درد مفاصل و ارتریت روماتوئید مفید است و از بروز بیماری هایی چون پوکی استخوان جلوگیری می کند. به دلیل اینکه این ماده سرشار از آنتی اکسیدان است می تواند در درمان و بهبود و پیشگیری از بیماری های زنان مفید باشد و تامین کننده آهن مورد نیاز بانوان و دختران نیز باشد. به بیماری هایی مانند آسم از طریق باز شدن راه های تنفسی کمک می کند و به سبب منیزیم موجود در ارده مصرف آن به بیماران آسمی توصیه شده چون به کاهش و تسکین علائم آن کمک قابل توجهی می کند.
موارد مصرف ارده :
در شیرینی پزی و کیک پزی اکثر افراد حرفه ای از ارده برای چرب کردن قالب کیک و شیرینی استفادهه می کنند و از این طریق بدون اینکه مواد به ظرف از هر جنسی که باشد بچسبد، به راحتی از ظرف قالب پس پخت، جدا شده می شود. از ارده همچنین برای طعم دادن به برخی غذاها و یا پیش غذاها استفاده می شود مانند هوموس و پیش غذاهای ترکی که ارده در آنها استفاده می شود. در اکثر کیک ها و کلوچه ها و و شیرینی ها هم از ارده استفاده می شود.
سخن پایانی:
تا اینجا سعی کردیم به صورت خلاصه و مفید در مورد ارده و خواص آن و اطلاعات مربوط به این ماده ی مغذی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. در پایان پیشنهاد می کنیم حلوا ارده سوغات را در سبد خرید روزانه خود قرار دهید که از سلامت و کیفیت درجه یک آن مطمئن هستیم و از تمام فواید آن بهره مند شوید.