تاریخ شناسان معتقدند اولین باری از که مردم اقدام به تولید و مصرف کنجد آسیاب شده نمودند، در دوران صفویه بوده است و در این دوره شاه عباس صفوی برای افزایش قدرت و توانمندی سربازان خود از طبیبان و دانشمندان دربار خواسته تا ماده ای غذایی را تهیه کنند که دارای پروتئین و انرژی بسیار زیادی می باشد و همچنین از حجم بالایی برخوردار نباشد.
امروزه در شهر اصفهان مراکز خرید تخصصی بسیار زیادی در حوزه ی کرم ارده و ارده شکلاتی ۳۰۰ گرمی فعال می باشند که هر کدام از آن ها به صورت مستقیم با کارخانه های تولید کننده فرآورده های کنجدی در ارتباط هستند.