با توجه به اینکه حلوا ارده کنجدی یکی از محصولات غذایی پرمصرف در ایران است لذا شرکت های فراوانی به اعطای نمایندگی حلوا ارده ، فروش این محصول خوشمزه اقدام می کنند. با ما همراه باشید تا در مطلب زیر با حلوا ارده و خواص آن و تاریخچه و نحوه مصرف آن و دلیل فراوانی اعطای نمایندگی آن به شرکت ها آشنا شویم.
خواص مفیدحلوا ارده:
ارده کنجدی از بهترین مواد مغذی تولید میشود این ماده سرشار از امگا و املاح معدنی مفید است. تفاوتی که در انواع آن وجود دارد به سبب طعم دهنده های شیرینی است که بر هر نوع از این محصول اضافه می شود تا طعم دلچسب تری داشته باشند. برای این کار از شیرین کننده های طبیعی استفاده می شود مثل انواع شیره ها و با ترکیب شکر به مواد اولیه هم طعم هم شیرینی به آن اضافه می شود.
مصرف حلوا ارده کنجدی از آنجا که خواص زیادی دارد و در پیشگیری از بیماری های خطرناک عفونی که بیشنر در کودکان و سالمندان به سبب ضعف سیستم ایمنی دیده می شود مفید است. همچنین در زمینه تامین انرژی برای بدن بسیار تاثیرگذار است در نتیجه به این دلیل هم برای کودکان و سالمندان بسیار مفید است و توصیه شده است. از جمله ویتامین های موجود در حلوا ارده ویتامین های گروه A – B- D و سایر ویتامین ها و لسیتین است. طبیعت حلوا ارده گرم است و برای سرد مزاج ها بسیار توصیه به مصرف شده است.
چون نسبت به مواد غذایی دیگر بسیار دیر هضم است سبب از بین رفتن اشتها می شود و به این دلیل به کاهش وزن هم کمک می کند. حلوا ارده همچنین به رفع کم خونی و تامین آهن خون کمک می کند به همین دلیل به دختران و زنانی که از کم خونی رنج می برند بسیار توصیه شده است. باعث تقویت استخوان ها و تقویت دندان ها می شود چرا که سرشار از کلسیم است. به دلیل وجود مواد آنتی اکسیدانی که دارد از وجود بیماری هایی چون سرطان پیشگیری می کند. برای تقویت ذهن و افزایش عملکرد مغزی هم مصرف این ماده مغذی مفید است. درد های ناشی از بیماری های مفصلی را هم کاهش می دهد.
از مضرات مصرف بیش از حد حلوا ارده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف زیاد حلوا ارده به سبب خواص ملینی که دارد باعث اسهال می شود.
- مصرف زیاد آن برای افرادی که از نظر طب سنتی طب گرمی دارند مناسب نیست چون طبع این ماده گرم است باعث ایجاد جوش و گرمی صفرا شده و مشکلاتی را در این زمینه به وجود می آورد.
- مصرف بیش از حد آن سبب چاقی و افزایش چربی خون می شود ولی در حد تعادل اگر مصرف شود به کاهش وزن و افزایش چربی مفید خون کمک می کند اما مثل هر ماده غذایی باید تعادل را در مصرفش رعایت کرد.
تاریخچه و تولید حلوا ارده:
خاستگاه حلوا ارده هندوستان است و در ایران اولین بار در دوران صفویه شاه قاجار از شیخ بهایی درخواست کرد که ماده ای را تولید کند که ضمن آنکه مقوی باشد حجم کمی داشته باشد و بتواند جهت تغذیه سربازان استفاده شود. امروزه اما کشور چین بزرگترین تولید کننده کنجد در جهان است. در خوزستان مردم ارده را با خرما مخلوط می کنند و مصرف می کنند در شهرهایی مثل یزد و کاشان و قم آن را با شیره مخلوط می کنند و به صورت ارده شیره مصرف می کنند.
ارده تازه تولید شده به رنگ کرمی مایل به رنگ زرد است باید مراقب بود رنگ آن سیاه نشود و بهتر است به صورت تازه تولید شده مصرف شود تا طعم تندی به خود نگیرد. اگر میزان ارده در آن زیاد باشد محصول رو به شل شدن می رود و اگر میزان ارده آن کم باشد رو به سفت شدن می رود. در هر صورت مقدار ارده در حلوا از مقدار 50 درصد وزن کی آن نباید کمتر بشود.
شهر های تولید کننده حلوا ارده:
شهرستان اردکان در شمال استان کویری یزد و شهرستان بروجرد در استان زیبای لرستان و شهر زرقان در نزدیکی شهر شیراز در استان فارس از مهمترین مراکز تولید حلوا ارده سنتی در ایران هستند که واحدهای تولیدی متعددی در این شهرهای ایرانی به تولید و عرضه حلوا ارده درجه یک و تازه می پردازند.